Инцидентът в морето пред Газа

Модератори: Admin_of_site, shtraker

Инцидентът в морето пред Газа

Мнениеот Admin_of_site на Чет Юни 03, 2010 11:04 pm

Наблюдавам коментарите и гледам репортажите, свързани с завземането на кораби в Средиземно море от израелски коандоси през тази седмица и си мисля:
1. Съжалявам, че се случи така. Съжалявам за жертвите - не мисля, че някой съзнателно е тръгнал да става пушечно месо. На когото и да било.
Още повече, такава "случка" /чети силово завземане на чужд плавателен съд в международни води/, със сигурност заслужава много критичен поглед. Инцидентът хвърля тежка сянка над турско-израелските отношения. И не само над двустранните.
Но,
2. Не ми е ясно следното:
2.а) - Корабите игнорират неколкократните предупреждения да спрат, нито са провели разговори, за да убедят израелците да ги пропуснат. А те са били пределно ясни и категорични. Това ако не е провокативно действие - здраве. Най-малкото, с толкова много хора на борда и товари, които трябва да стигнат по назначение, превозвачът БИ ТРЯБВАЛО ДА БЪДЕ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВНИМАТЕЛЕН...но, не би.
2.б) - Ако корабите са били натоварени с хуманитарна помощ, как се вписват няколкото стотици пътници, сред които:
Много, АМА МНОГО! представители на медии. "Просто така" никой не пътува в подобни начинания.
Общественици, вкл. номинирани за Нобелова награда за мир
Определено, не съвсем /или "съвсем не"/ мирни пътници, атакували войниците с тежки предмети - факт е /и свидетелствата на репатрираните го потвърждават/ че, не е стреляно по хора, докато командосите не са били нападнати.
2.в) - Всички тези хора, по какво "съвпадение" се оказаха в центъра на това събитие?

Не ме напуска усещането, че светът стана свидетел на провокация, в която някому се падна да погине, другиму - да бъде арестуван или да арестува, а на Израел бе лепнато тежко обвинение, умело раздухано и подето от много страни-обвинение в тежко престъпление. Престъпление, породено от настоятелната необходимост да защити нещо, което цени най-високо - живота и здравето на своите граждани. Явно, налице е организирано и перфектно проведено задкулисно действие от хора, обединени на верски принцип от нечии специални служби със съдействието на държава от южния фланг на НАТО срещу съюзник на Алианса в невралгичен район. Това ме безпокои, т.к. показва непредвидимостта и слонността за мигновени промени в политиката на южните ни съседи.
Затова е време да се замислим за допълнителни гаранции за нациаоналната сигурност - нашата и на нашите приятели.
Прави каквото трябва, каквото има да ства-ще стане.
Изслушай и глупака - сред 100 глупости, може едно умно нещо да каже и с това да заслужи живота си.
Аватар
Admin_of_site

Назад към Свободни дискусии